Om Oss

Vi kanske inte alltid är så duktiga på att framföra det men vi är väldigt noga vilka råvaror som vi jobbar med. Som exempel så är äggen i våra såser, röror, fiskbiffar enbart ekologiska. Fiskarna handplockas just till oss på fiskauktionerna för att de håller den bästa kvaliteten.

Grädden till vår hummersoppa eller smörklicken som vi avslutar vitvinssåsen med är alltid gjord på svensk mjölk. Mjölet som vi bakar pajer på eller vänder vår strömming i innan den ska stekas är Ölandsvete odlat i Greby utanför Borgholm. Potatisen, löken, moroten och alla andra grönsaker köper vi alltid i första hand från våra lokala odlare. Detta är varken den enklaste eller billigaste sättet, men enligt oss det bästa.

Nisses Fisk startades redan 1988 av Nils och Mona. Då bestod firman bara av en liten fiskdisk i en ICA-butik i Kalmar. 

Idag, många år senare drivs Nisses Fisk vidare av sönerna i andra generationen. och har blivit ett givet öländskt besöksmål för såväl bofasta ölänningar som turister.


Här inryms en välfylld manuell fiskdisk, ett eget rökeri där alla produkter röks på klassiskt vis och givetvis hittar du även alla tillbehören till en lyckad middag. Utöver detta kan vi även stoltsera med en fantastisk personal som gärna hjälper dig med goda råd och tips för att du skall kunna både glänsa och glädjas i köket!


2019 antogs Nisses Fisk i Borgholm som Kunglig hovleverantör.

"Att bli Kunglig hovleverantör är en hedersutnämning som tilldelas företag som bevis på att företagets produkter eller tjänster är uppskattade av någon medlem av Kungafamiljen. Hovleverantörskap beviljas av H.M. Konungen."

Vänner

Hos oss på Nisses Fisk står alltid maten i centrum, vi har funnit våra medarbetare för att de delar vår passion för bra mat och förstklassiga råvaror.

Var finner man då den bästa maten?

- Vi gillar att jobba efter vad säsongen erbjuder och ser det som en självklarhet att värna om det småskaliga och råvaror som får den bästa av omsorg, slutresultatet blir alltid bäst då. För oss är det en självklarhet att majonnäs skall göras på ekologiska färska ägg och att strömming skall stekas i riktigt smör, återigen för att slutresultatet skall bli det allra bästa. Vår passion för mat gör att vi funnit likasinnade under resans gång, våra vänner delar vår filosofi om bra mat, och vi arbetar hela tiden med att utveckla vårt samarbete.

Solmarka gård

Vi använder massor av ägg i vårt kök, minst 500 i veckan. De allra bästa äggen får man av höns som mår bra och äter gott. Från Solmarka gård kommer förstklassiga råvaror från såväl höns som deras odlingar.

Stenladan i Algutsrum

Frilandsodlad ölands-potatis det går det åt när man gör laxpudding. Veronika och Mikael Ternström förser oss med Ölands bästa primörer, från Stenladan i Algutsrum.

Fredriks bröd & Bakverk

Fredrik har länge varit vår "egen" bagare, för vad passar väl bättre än ett gott bröd till lite härliga skaldjur.

Kontakt

Du når oss lättast via telefon +46-485-10686 för beställningar och frågor. 

Önskar du skicka e-post info@nissesfisk.se

Glöm inte att följa oss på Facebook & Instagram!